Inheemse plantenmarkt op nieuwe locatie

Datum/Tijd
Date(s) - apr14
All Day


Een nieuwe lente, een nieuwe inheemse plantenmarkt!

En super feestelijk dit jaar, want we bestaan inmiddels al 10 jaar.

Daarom schenken we aan Natuurpuntleden, op vertoon van je lidkaart, 10% korting op al jouw plantenaankopen op 14 april op onze markt.

Ben je nog geen lid? Dan kan je je ter plekke lid maken en geniet je ineens van onze 10% korting!

Wel belangrijk: je vindt onze inheemse plantenmarkt dit jaar op een nieuwe locatie.

Op onze oude standplaats werd het pleintje deels onthard, wat we toejuichen, maar om er onze markt te houden werd het voor ons toch net iets te klein. Dus we zochten en vonden een nieuwe stek op de Dageraadplaats, 2018 Antwerpen.

Je kan er ons doorlopend van 10 tot 16 uur bezoeken en ontdekt er een gamma van ongeveer 60 inheemse soorten. Onze klimplanten hebben bovendien het label ‘plant van hier’! In totaal hebben we 1800 planten in voorraad. We weten uit ervaring dat die vlotjes de deur uitvliegen, dus wees er op tijd bij, want op = op!

Onze markt is gemakkelijk te voet bereikbaar als je in de buurt woont en/of per (bak-)fiets wanneer je wat verder woont. Er is ook een tramhalte vlak aan het plein!

En tot slot: betalen kan je dit jaar zowel cash als met Payconiq.

Alvast tot dan!

P.S. Ons aanbod bekijken, je kooplijst afprinten, meer info? Je vindt het hier!

https://www.natuurpuntantwerpenstad.be/wilderisbeter/index.html

Inheemse planten, ook nog nu het klimaat opwarmt?

Met onze Natuurpuntafdeling proberen we al jaar en dag de stad, andere partners én jou te overtuigen om bij aanplanting voor inheemse soorten te kiezen. Want recent onderzoek bevestigde (nog maar eens) dat die keuze nog altijd veruit de beste is voor onze biodiversiteit.

En ook nu nog met de klimaatopwarming hoor ik u al vragen? Toch wel! Als mens zijn we soms geneigd snel te willen anticiperen, maar de natuur heeft zich in de loop van duizenden jaren aangepast, dus we moeten ook de inheemse soorten de kans geven zich aan te passen. Overigens, van autochtoon plantgoed is geweten dat het een veel grotere nuttige genetische variatie heeft dan ingevoerd plantgoed. Hierdoor zijn deze planten bij uitstek goed bestand om veranderingen in klimaat, verandering van standplaats, ziekten en nog onbekende milieuproblemen in de toekomst op te vangen. Ondanks veel onbekende factoren zouden ze wel eens heel nuttig kunnen blijken door hun aanpassingsvermogen!

Meer info: https://www.natuurpuntantwerpenstad.be/wilderisbeter/