header
PLANTENMARKT • • • KOOPLIJST • • • AANBOD • • • VORIGE EDITIES • • • CONTACT


10de editie Inheemse Plantenmarkt op nieuwe locatie!
Dageraadplaats, 2018 Antwerpen van 10 u tot 16 uBeste plantenliefhebber,

Een nieuwe lente, een nieuwe inheemse plantenmarkt! En super feestelijk dit jaar, want we bestaan inmiddels al 10 jaar. Daarom schenken we aan Natuurpuntleden, op vertoon van je lidkaart, 10% korting op al jouw plantenaankopen op 14 april op onze markt. Ben je nog geen lid? Dan kan je je ter plekke lid maken en geniet je ineens van onze 10% korting!

Wel belangrijk: je vindt onze inheemse plantenmarkt dit jaar op een nieuwe locatie. Op onze oude standplaats werd het pleintje deels onthard, wat we uiteraard toejuichen, maar om er onze markt te houden werd het voor ons toch net iets te klein. Dus we zochten en vonden een nieuwe stek op de Dageraadplaats, 2018 Antwerpen.

Je kan er ons doorlopend van 10 tot 16 uur bezoeken en ontdekt er een gamma van ongeveer 60 inheemse soorten. Onze klimplanten hebben bovendien het label ‘plant van hier’! In totaal hebben we 1800 stuks biologisch, ecologisch opgekweekt plantgoed, dat bovendien ook nog eens een boost geeft aan de biodiversiteit in jouw voorgevel of (stads-)tuin!

En ook nu nog met de klimaatopwarming hoor ik u al vragen?


Toch wel! Als mens zijn we soms geneigd snel te willen anticiperen, maar de natuur heeft zich in de loop van duizenden jaren aangepast, dus we moeten ook de inheemse soorten de kans geven zich aan te passen. Overigens, van autochtoon plantgoed is geweten dat het een veel grotere nuttige genetische variatie heeft dan ingevoerd plantgoed. Hierdoor zijn deze planten bij uitstek goed bestand om veranderingen in klimaat, verandering van standplaats, ziekten en nog onbekende milieuproblemen in de toekomst op te vangen. Ondanks veel onbekende factoren zouden ze wel eens heel nuttig kunnen blijken door hun aanpassingsvermogen!

Rep je dus zondag 14 april naar onze markt want we weten uit ervaring dat al onze inheems en autochtone plantjes vlotjes de deur uitvliegen en……..op = op!

Onze markt is gemakkelijk te voet bereikbaar als je in de buurt woont en/of per (bak-)fiets wanneer je wat verder woont. Er is ook een tramhalte vlak aan het plein!

En tot slot: betalen kan je dit jaar zowel cash als met Payconiq.

Alvast tot dan!

Johan Wyckmans
Bestuurder Natuurpunt Antwerpen Stad
Eindverantwoordelijke 10de editie inheemse plantenmarkt


Stockverkoop op zondag 14 april 2024 van 10 tot 16 uur, Dageraadplaats, 2018 Antwerpen
Openingsuren plantenmarkt 10 tot 16 uur
Ontdek hier ons volledig plantenmarktgamma van 58 biologisch gekweekte, inheemse planten voor een maximaal ecologische tuin!
Met klimplanten van autochtone herkomst! Voor meer biodiversiteit!
Ruim 1800 planten in voorraad op de marktdag!
Ook in 2024 alle planten individueel gelabeld!
Betalen kan je met cash of met Payconiq!
Onze markt is makkelijk bereikbaar te voet, met je (bak)fiets of het openbaar vervoer. Gebruik de routeplanner van De Lijn om tot bij ons te geraken. https://www.delijn.be/nl/routeplanner