Menu

In 2025 zal het Natuurhuis Brialmont officieel worden geopend. Het wordt het eerste Vlaamse natuureducatieve centrum gespecialiseerd in ‘Natuur in de stad’. Het gebouw bevindt zich naast het erkende natuurreservaat Wolvenberg-Brilschans in Berchem.

Je kan op deze pagina alle nieuwtjes en evoluties rond de bouw van het Brialmonthuis volgen!

Het Natuurhuis zal verschillende werkingen hebben. Kort gezegd zullen er drie hoofdfuncties zijn:

Expertisecentrum

Steden en gemeenten die vragen hebben rond natuurwerking zoals aankoop, beheer, vergunningen en erkenningen van natuurgebieden, zullen hier beroep kunnen doen op de expertise van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) en het Vlaams departement Omgeving.

Natuureducatiefcentrum

Antwerpen telt meer dan 400 scholen. We willen de leerlingen van die scholen de natuur in de stad laten ontdekken. Ook de bezoekers van het natuurgebied Wolvenberg-Brilschans, Park Brialmont of Ringpark Groene Vesten, kunnen in het Natuurhuis terecht. De educatieve werking zal door Natuurpunt worden verzorgd.

Ontmoetingsplaats

Het Natuurhuis Brialmont is tenslotte een ontmoetingsplek, waar vormen van co-working worden gefaciliteerd, maar waar ook gewoon bij een glas kan genoten worden van de omgeving en een goed gesprek, al dan niet over stedelijke natuur.