Vacanature: Vrijwilligerscoach gezocht

De volgende jaren staat er heel wat te gebeuren bij Natuurpunt Antwerpen Stad!

Enerzijds komt aan ons Natuurgebied Wolvenberg het Natuurhuis Brialmont, een natuureducatief centrum voor ‘natuur in de stad’. Onze afdeling zal er in de werking een cruciale rol spelen. Anderzijds willen we onze huidige vrijwilligerswerking een nieuwe impuls geven naar de toekomst toe met de uitbouw en herlancering van ons vrijwilligersconcept ‘Mijn natuur.stad’.

Als vrijwilligerscoach verzorg je het eerste contact tussen de (potentieel) nieuwe vrijwilliger en organiseer je de intakegesprekken, waarbij je de vrijwilliger verwijst naar de geschikte vrijwilligersfunctie binnen onze afdeling. Je begeleidt, coacht en adviseert op maat van de vrijwilliger. Samen met de verantwoordelijke van het werkveld ‘Vereniging’ zorg je ook voor de uitbouw en herlancering van het concept ‘Mijn natuur.stad’.

Reken op een aantal uurtjes werk per week.

Je bent luisterbereid en communicatief en je kan flexibel omgaan met onverwachte situaties. Je hebt bij voorkeur – maar niet noodzakelijk voor alles – coachende vaardigheden en ervaring met het begeleiden en adviseren van mensen en je hebt inzicht in de werking van het verenigingsleven en vrijwilligerswerk. Uiteraard heb je affiniteit met natuur en/of Natuurpunt en ben je bereid mee onze missie en visie uit te dragen.

Tot slot handel je volgens de visie van emancipatie en inclusie.

Je komt in een gemotiveerd en enthousiast team vrijwilligers terecht en je staat er zeker niet alleen voor! We geven je ruim de tijd om je  in te werken en ondersteunen je waar nodig! Samen maken we Antwerpen structureel groener waarbij de natuurwaarde van het groen voorop staat!

Interesse? Mail jouw kandidatuur naar: secretariaat@natuurpuntantwerpenstad.be