Trektelpost in Antwerpen Stad (Oosterweelbocht) – seizoen 2

De grote trek is weer begonnen, vele moedige grote en kleine vogels zijn onderweg om over onze hoofden naar het zonnige zuiden te vliegen. Wij van Vogelwerkgroep De Stadsmus laten dit voor de tweede herfst op rij niet zomaar passeren en willen graag zo veel mogelijk noteren in de digitale notaboekjes. Daarom gaan we opnieuw trektellen op onze trektelpost “Oosterweel” in de Scheldebocht. Dit doen we ten voordele van de burgerwetenschap en natuurlijk ook voor ons eigen zingevende levensgeluk. Het is namelijk een hele leuke, interessante, leerrijke, gezonde, rustgevende maar ook spannende bezigheid met een prachtig uitzicht over Antwerpen. Je komt en gaat wanneer je wil, al brengt de ochtendstond meestal de grootste aantallen in de mond. Breng je verrekijker en aangepaste kledij mee, en eventueel ook proviand, telescoop, fototoestel en/of kampeerstoel.

Van 5 oktober tot en met 3 november, elk weekend en tijdens de herfstvakantie, vanaf zonsopgang tot de middag (ongeveer van 7u30 tot 12uur)

Iedereen welkom! Hartelijk dank alvast voor de talrijke opkomst 😉

Afspraak op de dijk in de Scheldebocht, ter hoogte van de Sloepenweg (dat is net ten noorden van het nieuwe droogdokkenpark).

Vrijblijvend ter voorbereiding:

http://www.natuurstudiegroepdijleland.be/trektelmodule-testniveaus/

De resultaten van vorig jaar zijn te bekijken op: https://trektellen.nl/count/view/2127/20181101