Film ‘Onze Natuur’ in samenwerking met Natuurpunt

Sinds 21 september 2022 kunnen we naar de langverwachte natuurdocumentaire ‘Onze Natuur’ in de bioscoop. De film brengt de wilde natuur van België wondermooi in beeld. Kippenvel gegarandeerd! Een ongelooflijk straffe prestatie van de filmcrew, die gelukkig kon rekenen op de steun van Natuurpunt.

Productiehuis Hotel Hungaria filmde drie jaar lang de prachtige natuur in ons land. Daarbij konden ze rekenen op de steun van de Natuurpuntvrijwilligers en -medewerkers. Ze toonden de filmcrew waar ze de mooiste opnames konden maken van al die plant- en diersoorten en begeleidden hen op het terrein.

Wisten jullie dat enkele sfeerbeelden gefilmd werden in de Wolvenbergvijver?

Het eindresultaat is adembenemend mooi. Na de bioscoopfilm volgt er nog een zevendelige reeks op Canvas

https://www.natuurpunt.be/pagina/getuigenissen-over-onze-natuur

In de film krijg je anderhalf uur lang de meest opmerkelijke dieren te zien die er in ons land rondlopen. Herten en vossen, natuurlijk, maar ook veel dieren die veel minder voor de hand liggen. Boswachters Wouter Huygens en Jef De Winter (Agentschap Natuur en Bos), onze Natuurpunt Antwerpen Stad-voorzitter Koen Van Keer en cameraman Pim Niesten werkten allemaal op hun manier mee aan de film. Ze loodsen ons langs hun vijf favorieten.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/09/20/onze-natuur-de-vijf-hoofdrolspelers/

Let wel! Wolvenberg is een erkend natuurreservaat en vissen is er dus verboden.

Cameraman/regisseur Pim Niesten vertelt in het Radio 1-programma ‘Voorproevers’ (29/09) over zijn favoriete dier uit “Onze natuur”, je mag twee keer raden wat dat is (start interview op ± 11′):
https://radioplus.be/#/radio1/herbeluister/bfe2f3da-27bc-11ed-aee4-02b7b76bf47f/a71fdfee-4018-11ed-aee4-02b7b76bf47f