Behaag….natuurlijk! 27ste editie!

Sinds 2019 doet Natuurpunt Antwerpen Stad, onder de koepel van de regionale werking Schijnvallei, mee aan de actie Behaag….Natuurlijk.

Veertien Natuurpuntafdelingen ondersteunen deze actie!

Van 1 september 2020 tot en met 31 oktober 2020 kunt u uw steentje voor de natuur bijdragen door tegen sterk verlaagde prijzen streekeigen haagplanten te kopen. Met de opbrengst van deze actie steunt u bovendien Natuurpunt!

Traditioneel worden er haagpakketten, klimplanten en fruitbomen aangeboden. De prijzen van de pakketten liggen door de grootschalige samenaankoop lager dan de kleinhandelsprijs!

Speciaal om de solitaire bijen te helpen zit er een bijenhotel en een bijenbosje in het aanbod! 

Het plantmateriaal is van zeer degelijke kwaliteit en in ons aanbod besteden we speciaal aandacht aan streekeigen groen voor kleinere tuinen. De voordelen van streekeigen soorten tegenover uitheems (sier)groen zijn talrijk en onmiskenbaar. Streekeigen bomen en struiken zijn goedkoper, ze groeien sneller, hebben een langere levensduur, zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat of allerlei ziekten en plagen. Bovendien is heel wat plantgoed in de aangeboden haagpakketten niet enkel streekeigen, maar zelfs autochtoon, dus afkomstig van strikt lokaal materiaal!

Vanaf 1 september vind je alle info en een bestelformulier op de webpagina https://schijnvallei.be/nieuws/

De afhaling doe je op zaterdag 28 november 2020 tussen 10 uur en 12 uur in ’t Werkhuys, Zegelstraat 13 te Borgerhout