Uitstap vogelwerkgroep ‘De Stadsmus’

Datum/Tijd
Date(s) - apr14
08:00 - 19:00


Op 14 april 2024 trekken we met onze vogelwerkgroep naar De Blankaart en gaan we op zoek naar de zeearenden Betty & Paul, die genoemd werden naar de vroegere mede-eigenaars van de Blankaart. We hopen dan ook dat ze dit voorjaar succesvol zullen broeden wat een primeur zou betekenen voor België. We doen dit met de nodige voorzichtigheid en blijven (zoals steeds) op de paden om verstoring tot het uiterste minimum te beperken. Prioriteit blijft het welzijn van de vogels.

Omdat een vogeluitstap altijd wat onvoorspelbaar blijft, focussen we niet enkel op de zeearenden, maar we gaan ook volop kunnen genieten van de talrijke watervogels die daar succesvol broeden.

Er een fluisterboottocht voorzien. Deze uitstap is uitzonderlijk niet gratis en kost  10€ voor leden NP en 12€ voor niet-leden NP.

Gelieve het bedrag te storten op rekening nr. BE60 5230 8051 9270 van Natuurpunt Antwerpen Stad. Dan pas is de inschrijving definitief.

Maximum aantal deelnemers: 25
We rijden kostendelend en we vertrekken om 8 uur ’s morgens aan de Borsbeeksebrug in Berchem, aan de halte van de Flixbus en zijn terug rond 19 uur.

Inschrijven verplicht enkel via website NP : https://www.natuurpunt.be/agenda/uitstap-vogelwerkgroep-de-stadsmus-van-natuurpunt-antwerpen-stad-naar-de-blankaart-15689

Vergeet niet te vermelden of je met iemand wil meerijden of eventueel zelf met je auto kan rijden en passagiers kan meenemen.

Meebrengen: picknick en vergeet je verrekijker/fototoestel niet!

Zie ook op Facebook: https://www.facebook.com/destadsmus

In het voorjaar 2023 streek een jong koppel zeearenden neer in de Blankaart (Diksmuide, West-Vlaanderen).