ON LINE – The big five: hoe leven we samen?

Categorieën

Datum/Tijd
Date(s) - okt29
20:00 - 22:00


Lezing door Joeri Cortens.

Omwille van de verstrengde coronamaatregelen kan de lezing jammer genoeg niet fysiek doorgaan. We voorzien wel een online alternatief via een Zoomles waarbij ook de mogelijkheid bestaat tot vragen stellen op het einde.

Het zijn boeiende tijden voor de natuur. Na decennia van afwezigheid zijn enkele bijzondere diersoorten weer teruggekeerd. Bever, ever en wolf zijn terug. Otter en edelhert staan voor de deur. Helaas kennen we elkaar niet zo goed en ontstaan hier en daar conflicten. Nochtans zijn er voorbeelden genoeg die aantonen dat samenleven best mogelijk is.

Wie konden we beter vragen dan Joeri Cortens om deze dieren beter te leren kennen?

In zijn lezing “Onze Big 5” gaat Joeri ons vertellen in zijn stijl of er problemen zijn tussen deze prachtige dieren en de mens. Joeri geeft ons inzicht in hun leefwereld en gaat in op verschillende vragen zoals: Deze grotere zoogdieren leven alsmaar dichter bij onze woningen. Moeten we daar verontrust over zijn ? Hoe komt het dat deze ooit verdwenen dieren terug zijn in onze contreien? Hoe kunnen we omspringen met de toename van deze dieren? Wat is de mogelijke schade die ze kunnen aanrichten en hoe daar mee omgaan? Welke verhalen over deze dieren zijn realiteit en welke zijn fictie?

Dit is een activiteit van Natuurpunt Schijnvallei i.s.m. Natuurpunt Voorkempen, Natuurpunt Schijnbeemden en Natuurpunt Antwerpen Stad.

4 euro voor leden Natuurpunt, 5 euro voor niet-leden

Inschrijven via info@schijnvallei.be of 03 354 55 06 en te betalen op rek.nummer van Natuurpunt Schijnvallei vzw: BE67 9791 3075 4587 met vermelding van ‘The big 5 + naam

Graag meer info? Contacteer Natuurpunt Schijnvallei: info@schijnvallei.be

Mondmasker is verplicht!

Mocht deze lezing omwille van verscherpte maatregelen inzake corona geannuleerd worden, dan gaat ze sowieso door in een digitale versie. (webinar)