Teamhappening

Locatie
Thomas More Campus

Categorieën

Datum/Tijd
Date(s) - mrt15
18:30 - 20:00


We tonen dan de documentaire “Demain”.

Afbeeldingsresultaat voor demain documentaire

De docu Demain kwam eind 2015 in Frankrijk uit en veroorzaakte een stormloop in de zalen. Meer dan een miljoen mensen gingen kijken! In de film trekt de bekende Franse Actrice Mélanie Laurent met een team van vier cineasten naar 10 verschillende landen op zoek naar inspirerende concrete alternatieven om onze planeet te redden. De transitiebeweging, stadsmoestuintjes, hernieuwbare energie maar ook alternatieven voor ons financieel systeem, leefbare steden, democratie en onderwijs passeren de revue.

Films over klimaatverandering, voeding, ecologische landbouw en biodiversiteit hebben vaak de negatieve boodschap: het is te laat, het zal toch niet veel uitmaken, zelfs als we nú ons leven veranderen.

Deze film toont dat het anders kan.

Stadslandbouw werkt (volgens de makers van de film): het is duurzaam omdat het voedsel dichtbij de verbruikers geproduceerd wordt en het brengt groen in de stad, dus ook zuurstof, letterlijk en figuurlijk.

Democratie werkt als de beslissingsmacht niet enkel bij de politici ligt maar bij alle participanten van de maatschappij.

Ecologie en economie zijn niet aan elkaar tegengesteld. Samenwerking leidt tot een maatschappij waar het leven goed is. Ook onderwijs mag niet ontbreken in dit rijtje. Kinderen zijn immers de burgers van morgen.

Indien al de initiatieven die in deze film getoond worden op wereldvlak toegepast worden, dan kunnen we negatieve tendensen ombuigen. Zo wordt onze planeet niet alleen leefbaar gehouden maar verdwijnt ook de tegenstelling tussen mens en natuur, omdat die dan samenwerken.