Lezing over hommels en hoornaars op 22 februari 2024

Locatie
Oud Kapelleke

Categorieën

Datum/Tijd
Date(s) - feb22
19:30 - 22:30


Het doet misschien wat vreemd aan om deze beide insecten in één adem te vernoemen. Een groter contrast in perceptie tussen deze gezellige, wollige, zacht zoemende dikkerd en de enge griezelige hoornaar is moeilijk denkbaar.

Nochtans zijn ze redelijk nauw aan elkaar verwant. Ook hun levenscyclus heeft heel wat gemeenschappelijke raakvlakken.

Dat hommels erg nuttige insecten zijn, daar is iedereen het over eens. Hoewel weinigen dat adjectief voor de hoornaar zullen gebruiken, geldt dat evengoed voor hem. In ieder geval voor de Europese hoornaar.

Freddy Hordies houdt een bevlogen pleidooi voor dit miskende insect.  Na zijn betoog mep je er nooit nog één dood. Onder meer omdat hij helemaal niet zo gevaarlijk is als hij eruit ziet (de hoornaar).

Jos Daniels spreekt over het veel aaibaarder familielid van de hoornaar: de hommel.

De hommel is het favoriete insect van de meesten onder ons. Vooral omdat ze totaal niet steeklustig zijn. En ook door hun knuffelachtig uiterlijk, natuurlijk.

Wil je er alles over weten? Kom dan op donderdag 22 februari naar hun lezing ‘Hommels en Hoornaars’ in ’t Oud Kapelleke, Ferdinand Coosemansstraat 127, 2600 Berchem

Inschrijven via: https://www.natuurpunt.be/agenda/hommels-en-hoornaars-66284

Tarief leden NP: 3.00 euro
Tarief niet-leden NP: 5.00 euro

Gelieve bedrag te storten op rekening nr. BE60 5230 8051 9270 op naam van Natuurpunt Antwerpen Stad, met vermelding van naam deelnemer en cursusnaam.

Europese hoornaar – foto Pixabay

Aardhommel – foto Pixabay