FONAS – Floristisch onderzoek en inventarisatie Natuurpunt Antwerpen Stad

Locatie
Wolvenberg Antwerpen

Categorieën

Datum/Tijd
Date(s) - jun17
13:30 - 15:30


foto:Karin Thiers

FONAS – floristisch onderzoek voor natuurbeheer Antwerpen stad – is een plantenstudiegroep voor vrijwilligers die zich enerzijds richt tot het herkennen van planten en anderzijds gericht plantenpopulaties onderzoekt en de flora van gebieden in Antwerpen in kaart brengt. Joris De Rycke monitort enkele van deze groengebieden samen met geïnteresseerde vrijwilligers en leden. Iedereen die zich wil vervolmaken in plantenkennis, is hartelijk welkom.

In onze reis doorheen het jaar belanden we in iets dat alvast een stukje warmer en groener is dan hetgeen we eerder voorgeschoteld kregen.
Dit betekent dat we onze onderzoekende blik opnieuw richten tot wortelende fotosynthetische organismen die we als groep kunnen onderbrengen in het plantenrijk.
Het is interessant te weten welke planten en vogels elkaar nodig hebben.

Mochten andere werkgroepen of individuen met kennis van een diersoort willen aansluiten, dan kan dit alleen maar de waarnemingen verrijken.

Alle gegevens die FONAS verzamelt worden per jaar en per gebied op volgende website geplaatst: www.waarnemingen.be

Geïnteresseerd? Neem vooraf contact op met: derycke.joris@gmail.com

Op 17 juni nemen we een kijkje in de wolvenberg, dit om te kijken welke plantensoorten er zijn en hoe het daar mee gaan, in het speciaal richten we onze ogen op 3 soorten wilde orchideeën: bijenorchis, grote keverochis en gevlekte orchis. Daarnaast is er ook een nieuw parkgebied naast de Wolvenberg (waar vroeger de volkstuintjes waren) om eens te kijken wat er daar nu groeit.

We gaan wel eens van de paden af, waardoor we soms langs brandnetels en bramen moeten, stel je geen jungle situaties voor maar let op met blote benen, fragiele kledij.

Afspraak: rode container, Posthofbrug, Binnensingel

Bij verwarring rond de plaats of als je later wil aansluiten kan je mij steeds bereiken via gsm:
0496082285