FONAS – Floristisch onderzoek en inventarisatie Natuurpunt Antwerpen Stad

Locatie
Park Rivierenhof

Categorieën

Datum/Tijd
Date(s) - mei6
13:30 - 15:30


foto:Karin Thiers

FONAS – floristisch onderzoek voor natuurbeheer Antwerpen stad – is een plantenstudiegroep voor vrijwilligers die zich enerzijds richt tot het herkennen van planten en anderzijds gericht plantenpopulaties onderzoekt en de flora van gebieden in Antwerpen in kaart brengt. Joris De Rycke monitort enkele van deze groengebieden samen met geïnteresseerde vrijwilligers en leden. Iedereen die zich wil vervolmaken in plantenkennis, is hartelijk welkom.

In onze reis doorheen het jaar belanden we in iets dat alvast een stukje warmer en groener is dan hetgeen we eerder voorgeschoteld kregen.
Dit betekent dat we onze onderzoekende blik opnieuw richten tot wortelende fotosynthetische organismen die we als groep kunnen onderbrengen in het plantenrijk.
Het is interessant te weten welke planten en vogels elkaar nodig hebben. Mochten andere werkgroepen of individuen met kennis van een diersoort willen aansluiten, dan kan dit alleen maar de waarnemingen verrijken.

Mochten andere werkgroepen of individuen met kennis van een diersoort willen aansluiten, dan kan dit alleen maar de waarnemingen verrijken.

Alle gegevens die FONAS verzamelt worden per jaar en per gebied op volgende website geplaatst: www.waarnemingen.be

Geïnteresseerd? Neem vooraf contact op met: derycke.joris@gmail.com

6 mei om 13u30: Inventarisatie vochtige graslanden Rivierenhof

Afspraak: Parking Rivierenhof Zuid, Sterckshoflei.