Cursus Waarnemingen voor gevorderden

Locatie
zaal 'Schuur' van Gemeenschapscentrum 't Gasthuis

Categorieën No Categories

Datum/Tijd
Date(s) - mrt3
20:00 - 22:30


Met al meer dan 30 miljoen waarnemingen op Waarnemingen.be bolt het digitale platform als een trein. Samen vormt dit een enorme bron van informatie. De mogelijkheden van deze website zijn erg uitgebreid.

Je krijgt een korte inleiding over de achtergrond van het systeem en een overzicht van de verschillende mogelijkheden: waarnemingen raadplegen per gebied en per soort, alerts instellen, het maken van verschillende types grafieken en lijsten, enz. We gaan ook in op streeplijsten en het nut daarvan. Verder krijg je een blik achter de schermen met onder meer gebiedenbeheer, het instellen van vervagingen en de validatieprocedure. Bovendien wordt meer dan de helft van alle waarnemingen met een smartphone ingevoerd via de gratis apps ObsMapp en iObs. In het tweede gedeelte van het infomoment gaan we daarom in op de vele toepassingen van de mobiel apps ObsMapp en iObs.

Je kan je hiervoor aanmelden wanneer je reeds vertrouwd bent met het ingeven van waarnemingen. Deze opleiding wordt ‘op maat’ georganiseerd d.w.z. ook de vragen die door jou en andere vrijwilligers gesteld worden, zullen behandeld worden.

Mocht je ook een vraag hebben, die je graag behandeld wil zien, kan je die ons alvast bezorgen: info@schijnvallei.be. Wij noteren dan eveneens jouw komst.

OF je kan je inschrijven via deze link: https://www.natuurpunt.be/agenda/vrijwilligersopleiding-waarnemingenbe-en-mobiel-invoeren-voor-gevorderden-wijnegem-37208

Meebrengen: Smartphone en/of laptop.
De opleiding is GRATIS
Begeleider: Koen Leysen | Natuurpunt CVN