Menu
Bomen bloeien zonder boeien

Bomen bloeien maar niet in de boeien

Deze actie beoogt een bewustwording van de kwetsbaarheid van bomen. Tegelijk worden alternatieve parkeermogelijkheden aangereikt om de bomen te vrijwaren van schade.

Bomen zuiveren onze lucht, geven schaduw en koelte. Ze trekken vogels, vlinders en andere insecten aan en verbeteren aanzienlijk de levenskwaliteit van de buurt.

In een stad van steen verliest een boom heel wat voordelen van de natuurlijke omgeving waarin hij groeit. Een boom krijgt te lijden van omgevingsfactoren zoals droogte, verontreiniging en beschadiging. Opdat de boom kan overleven in de stad, neemt de stad de nodige maatregelen, maar ook de burger zijn zorg is welkom. Een daarvan is de boomstam vrijwaren van fietsen.

Het vitale deel van de boom bevindt zich net onder de schors.  Een wonde aan de schors betekent al gauw een permanente beschadiging. Deze beschadigingen worden vaak veroorzaakt door sloten, pedalen en sturen van fietsen die tegen bomen worden gestald.

Naast schade aan de stam, kan de aanstamping van aarde rondom de boomstam ervoor zorgen dat regenwater en lucht moeilijker kunnen doordringen in de bodem. Water en lucht zijn levensnoodzakelijke ingrediënten voor het overleven van de boom.

Deze actie is mogelijk gemaakt dankzij de milde steun van het team “Natuur voor A”.

Hieronder reiken we u graag alternatieven aan om de fiets te parkeren.

Welke alternatieven zijn er?

Fietsenrek aanvragen

U kan een gratis fietsenrek aanvragen bij de stad voor uw straat!

Buurtfietsenstalling

De stad Antwerpen biedt ook buurtfietsenstallingen aan waar u de fiets in een afgesloten ruimte makkelijk en goedkoop kan stallen. Een plannetje wijst u de weg naar een fietsenstalling in uw buurt.

Velo'kes Antwerpen

Verplaats je snel doorheen de stad van plaats naar plaats zonder parkeerproblemen door het gebruik van de bekende VELO’kes van ’t Stad. Bekijk hier de mogelijkheden.

Bericht betreffende bomen bloeien maar niet in de boeien

  • Waarover gaat het bericht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.