Cursus: Waarnemingen voor gevorderden

Met al meer dan 30 miljoen waarnemingen op Waarnemingen.be bolt het digitale platform als een trein. Samen vormt dit een enorme bron van informatie. De mogelijkheden van deze website zijn erg uitgebreid.

Op 3 maart 2020 om 20 uur wordt er een gratis vervolgcursus georganiseerd in de Schuur van Gemeenschapscentrum ’t Gasthuis, Turnhoutsebaan 199 te Wijnegem.  Je kan je hiervoor aanmelden wanneer je reeds vertrouwd bent met het ingeven van waarnemingen. Deze opleiding wordt ‘op maat’ georganiseerd d.w.z. ook de vragen die door jou en andere vrijwilligers gesteld worden, zullen behandeld worden.

Je krijgt een korte inleiding over de achtergrond van het systeem en een overzicht van de verschillende mogelijkheden: waarnemingen raadplegen per gebied en per soort, alerts instellen, het maken van verschillende types grafieken en lijsten, enz. We gaan ook in op streeplijsten en het nut daarvan. Verder krijg je een blik achter de schermen met onder meer gebiedenbeheer, het instellen van vervagingen en de validatieprocedure. Bovendien wordt meer dan de helft van alle waarnemingen met een smartphone ingevoerd via de gratis apps ObsMapp en iObs. In het tweede gedeelte van het infomoment gaan we daarom in op de vele toepassingen van de mobiel apps ObsMapp en iObs.

Mocht je ook een vraag hebben, die je graag behandeld wil zien, kan je die ons alvast bezorgen: info@schijnvallei.be. Wij noteren dan eveneens jouw komst.

OF je kan je inschrijven via deze link: https://www.natuurpunt.be/agenda/vrijwilligersopleiding-waarnemingenbe-en-mobiel-invoeren-voor-gevorderden-wijnegem-37208

Meebrengen: Smartphone en/of laptop.

Prijs: De opleiding is GRATIS.

Datum:  03/03/2020 van 20u00 tot 22u30

Locatie:  GC ’t Gasthuis, lokaal De Schuur, Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem
Begeleider: Koen Leysen | Natuurpunt CVN

Organisatie:  Natuurpunt Schijnbeemden

Natuurpunt Antwerpen Stad

Mede-organisatoren:  Natuurpunt CVN – Natuurpunt Studie – Natuurpunt Schijnvallei vzw