Cursus: Waarnemingen voor gevorderden

Met al meer dan 30 miljoen waarnemingen op Waarnemingen.be bolt het digitale platform als een trein. Samen vormt dit een enorme bron van informatie. De mogelijkheden van deze website zijn erg uitgebreid.

Je krijgt een korte inleiding over de achtergrond van het systeem en een overzicht van de verschillende mogelijkheden: waarnemingen raadplegen per gebied en per soort, alerts instellen, het maken van verschillende types grafieken en lijsten, enz. We gaan ook in op streeplijsten en het nut daarvan. Verder krijg je een blik achter de schermen met onder meer gebiedenbeheer, het instellen van vervagingen en de validatieprocedure. Bovendien wordt meer dan de helft van alle waarnemingen met een smartphone ingevoerd via de gratis apps ObsMapp en iObs. In het tweede gedeelte van het infomoment gaan we daarom in op de vele toepassingen van de mobiel apps Obsmapp en Iobs.

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor wie het systeem al gebruikt en nog wil bijleren. Ook voor wie zelf graag anderen op weg wil helpen met waarnemingen.be en/of mobiel invoeren.

Meebrengen: Smartphone en/of laptop.

Prijs: De opleiding is gratis voor actieve vrijwilligers.

Deelnemen:

Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met tineke.thijs@cvn.natuurpunt.be.

Datum:  03/03/2020 van 20u00 tot 22u30

Locatie:  GC ’t Gasthuis, lokaal De Schuur, Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem
Begeleider: Koen Leysen | Natuurpunt CVN

Organisatie

Natuurpunt Schijnbeemden

Secretariaat Natuurpunt Schijnbeemden:  03 354 55 06

info@natuurpuntschijnbeemden.be

Natuurpunt Antwerpen Stad

Mede-organisatoren

Natuurpunt CVN – Natuurpunt Studie – Natuurpunt Schijnvallei vzw