Menu

Park Mee! in Domein Hertoghe

 
Het concept “Park Mee!” betrekt bewoners bij het ecologische beheer van de groene ruimte in hun buurt. Deze vernieuwende manier van beheren wordt voor het eerst toegepast in Domein Hertoghe, een weinig gekend parkje tussen Markgravelei en Karel Oomsstraat.
 

Afspraken op papier

 
Het district Antwerpen, de groendienst en Natuurpunt Antwerpen Stad (NAS) schreven afspraken neer over de ingrepen die in de toekomst in het park door de groendienst en door buurtbewoners zullen gebeuren. Ook de kinderen van basisschool de Kolibrie mogen mee beheren. Het directe contact met de natuur maakt kinderen bewust van de waarde van dit stukje groen in hun buurt. Het spreekt vanzelf dat het oogmerk van NAS bestaat uit het verhogen van de ecologische waarde van het park.
 

De toekomst

 
Genoeg mensen vinden om regelmatig te beheren, is een uitdaging. Daarbij zijn ook vrijwilligers die verderaf wonen zeker welkom. Mensen die graag af en toe de handen uit de mouwen willen steken voor meer biodiversiteit in de stad, kunnen terecht op info@natuurpuntantwerpenstad.be. Wil je met de buurt een stukje groen in je eigen buurt ecologisch gaan beheren? Neem dan contact op met NAS op info@natuurpuntantwerpenstad.be