pompstraat; foto Guy Voets

Een geveltuin als uithangbord voor je gevel

Meer en meer gezinnen leggen een geveltuin. We steunen hen hierin en promoten hierbij het gebruik van inheemse planten omdat deze net dat extra brengen voor de biodiversiteit. Naast advies zorgen we ook voor het transport van de planten. Stuur een mailtje naar: geveltuin@natuurpuntantwerpenstad.be voor meer inlichtingen over komende geveltuinacties. Laat je alvast inspireren door onze voorbeeldgeveltuinen. Deze kan je vinden in Centrum de Wijk (Willy Vandersteenplein) en aan Posthof (Patriottenstraat). In onderstaand document vind je de bordjes met plantenselectie van deze geveltuinen.

Download bordjes voorbeeldgeveltuinen

Geveltuinactie Berchem (voorjaar 2016)

Ben je inwoner van Berchem? Noteer alvast de data voor de geveltuinactie in je agenda. Infoavond op woensdag 9 maart, 19u-22u. We begeleiden je bij het ontwerp van je geveltuin.
Locatie: Oud Kapelleke, Ferdinand Coosemansstraat 127

Plantdag op zaterdag 30 april: levering van planten en potgrond.

Pilootproject district Antwerpen


Per postzone (2000, 2018 en 2060) zoeken we een toegankelijke plaats om 11 voorbeelden van geveltuinen aan te leggen. Het worden voorbeeldgeveltuinen voor onze actie in 2016 wanneer we zullen werken met vaste startpakketten voor het aanleggen van de geveltuinen. Heb je hiervoor idee├źn? Neem dan contact op met
geveltuin@natuurpuntantwerpenstad.beGewone margriet